Google Performance Max -mainonta

Performance Max (tai lyhyesti PMax) on Google Ads -mainostyökalun uusi kampanjatyyppi, joka hyödyntää automaatiota, koneoppimista ja tekoälyä mahdollistaakseen yhä parempia tuloksia. Se soveltuu mainiosti esimerkiksi myynnin, liikennemäärien tai konversioiden kasvattamiseen yritysten verkkosivustoilla. PMax onkin tehokas tapa tavoittaa uusia käyttäjiä ja kasvattaa brändin tunnettuutta, mutta myös verkkokaupat voivat hyötyä siitä parempien konversioiden muodossa. Tämä taas korreloi usein myynnin kasvun kanssa.

Google Performance Max – eli mikä?

Performance Max on visuaalista mainontaa. PMax-mainoksia esitetään Google Display -verkoston kanavissa, mikä puolestaan mahdollistaa suuren peiton eri verkkosivustoilla ja sovelluksissa sekä YouTubessa. Toki muiden Google Ads -mainostapojen tavoin myös Performance Max vaatii yritykseltä halukkuutta investoida digimarkkinointiin, sillä PMax-mainonta vaatii erillisen budjetin toimiakseen. Markkinointiin sijoitetut eurot kuitenkin mahdollistavat yleensä hyviin, jopa erinomaisiin tuloksiin pääsemisen.

Muutenkin Performance Max tarjoaa monia hyötyjä. Se esimerkiksi auttaa saavuttamaan tuloksia nopeammin, sillä automaatio ja koneoppiminen saattavat tehostaa mainosnäyttöjen optimointia ja budjetin hallintaa merkittävästikin. Kun tähän päälle lisätään vielä alan kokeneen asiantuntijan aktiivinen seuranta ja manuaalinen hallinnointi, kuten meillä Rajussa, asetettujen tavoitteiden saavuttaminen helpottuu ihan merkittävästi.

Lisäksi Performance Max tarjoaa mainonnalle hyvin laajan kattavuuden ja tavoittavuuden, koska se yhdistää eri mainosverkostot yhdeksi ja samaksi kampanjaksi. Sen ansiosta yritykset voivat tavoittaa huomattavasti suuremman yleisön kuin muilla tavoilla.

PMaxin hinnoittelu-mallista

PMaxin hinnoittelumallista

Performance Maxissa mainonnan budjetti toimii huutokauppamallilla. Huutokaupassa keskenään kilpailevat eri mainostajat, jotka haluavat esittää mainoksiaan samalle kohderyhmälle. Huutokaupan hinnoitteluun vaikuttavat myös mainoksen sijoittelu, kohderyhmä ja asetettu budjetti. Lisäksi Google veloittaa pienen summan mainosten klikkauksista tai näyttökerroista. Mainosten laadulla on väliä, sillä Google pyrkii tarjoamaan käyttäjilleen mahdollisimman relevantteja ja hyödyllisiä mainoksia. Käytännössä mainoksen hinta määräytyykin sen tuoman arvon perusteella.

Kustannustehokkuuden näkökulmasta tärkeintä on käyttää oikeita mainosmuotoja oikeassa tilanteessa. Responsiiviset mainokset ovat yksi esimerkki kustannustehokkaista mainosmuodoista, sillä ne sopeutuvat automaattisesti eri laitteille ja formaateille.

Dynaamiset mainokset ovat myös tehokkaita, sillä ne hyödyntävät kohdeyleisön käyttäytymistä ja muita tietoja mainosten personointiin. Se tekee mainoksista entistä relevantimpia ja houkuttelevampia, mikä puolestaan voi parantaa mainoskampanjan tehokkuutta.

Heräsikö mielenkiintosi?

Performance Max mahdollistaakin monien eri strategioiden hyödyntämisen. Sen käyttöön kuitenkin liittyy samalla myös monia haasteita, joissa ulkopuolinen asiantuntijakumppani voi auttaa. Digitoimisto Raju Oy on notkea digitaalisen markkinoinnin toimisto, josta löytyy vankkaa kokemusta ja syvällistä näkemystä myös menestyksekkäiden Performance Max -kampanjoiden rakentamisesta. Kun siis haluat saada parasta tulosta mainonnalla, tuellamme sijoituksesi kantaa hedelmää.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan lisää juuri sinun yrityksesi tavoitteista ja siitä, millä markkinointikanavilla ne tavoitettaisiin kaikkein tehokkaimmin!

Oletko valmis viemään markkinointisi uudelle tasolle?

Buukkaa alta 15 minuutin kartoituspuhelu! Se ei sido tai velvoita sinua mihinkään. Keskustellaan ja käydään yhdessä läpi sitä, mitä Rajun toteuttamalla sähköisellä asiakashankinnalla tai muilla digimarkkinoinnin ratkaisuilla voidaan konkreettisesti saavuttaa, ja miten voisimme tukea yrityksesi liiketoiminnan kehittämistä, ylläpitoa ja myynnin kasvua.

OLETKO VALMIS VIEMÄÄN MARKKINOINTISI UUDELLE TASOLLE?

Jätä yhteystietosi alle nyt niin palaamme sinulle pian!